De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plusjes gesloten. De stijgingen waren genoeg voor nieuwe recordniveaus. 

Financiële fondsen stonden op de eerste verjaardag van de verkiezingswinst van Donald Trump onder druk door zorgen over het lot van de Republikeinse belastingplannen. Techbedrijven deden het juist goed, al ging Snapchat-moederbedrijf Snap onderuit.

De Dow sloot uiteindelijk een fractie boven het recordniveau van dinsdag, op 23.563,36 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2594,38 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent vooruit tot 6789,12 punten.

Snap

Beleggers straften Snap hard af voor zijn teleurstellende kwartaalcijfers. Het bedrijf lieten weten fors meer verlies te maken en het aantal gebruikers groeit minder dan verwacht. Het nieuws dat het Chinese internetbedrijf Tencent een belang in Snap heeft genomen bood nog wel wat tegenwicht aan de domper over de resultaten, maar de koers daalde uiteindelijk bijna 15 procent.

Bank JPMorgan was met een verlies van 1,1 procent de grootste verliezer onder de hoofdfondsen in New York. Ook andere banken gingen omlaag. Veel beleggers kijken al lang uit naar de door president Trump beloofde hervormingen, maar die stuiten op verzet in het parlement.

In de technologiesector dikte gamesproducent Take Two Interactive 10,6 procent aan na cijfers. De maker van onder meer de Grand Theft Auto-reeks verhoogde bovendien zijn verwachtingen.

Ook gamesbedrijf Activision Blizzard deed het met met een plus van 5,9 procent goed, gestuwd door goede verkopen van het nieuwste deel van zijn schietspelserie Call of Duty.

Time Warner

Beleggers vrezen voor de beoogde overname van media- en entertainmentconcern Time Warner door telecombedrijf AT&T. De financieel topman van AT&T zei dat de miljardenovername mogelijk niet voor het einde van het jaar wordt afgerond. Time Warner verloor 6,7 procent. AT&T steeg 1,1 procent.

Kredietverlener LendingClub verloor bijna 16 procent na teleurstellende vooruitzichten. De vooruitzichten van horlogemerk Fossil voor het feestdagenseizoen konden beleggers evenmin bekoren. Het bedrijf verloor bijna 14 procent.

De euro was 1,1598 dollar waard, tegen 1,1594 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent minder op 56,81 dollar. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper op 63,46 dollar per vat.