Het beleggersvertrouwen is flink gestegen in oktober en weer op het niveau van voor de zomer.

Op een schaal van -10 tot +10 geven beleggers in een enquete van Binck het huidige beursklimaat een 5,3, meldt de broker zaterdag.

In de zomermaanden was er nog een korte dip in het cijfer dat beleggers het beursklimaat gaven. Van juli tot en met september stond dit op 4,6.

Overigens zijn Belgische en Italiaanse beleggers iets somberder. Die geven gemiddeld een cijfer van respectievelijk 3,8 en 3,6. In Frankrijk zijn de beleggers net zo positief als in Nederland.

Vooral de financiële sector is weer populair onder beleggers. Iets meer dan een derde van de beleggers steekt bij voorkeur geld in de financiële sector. De branche wordt samen met de techsector gezien als de meest aantrekkelijke sector.

Nutsbedrijven en de telecomsector kunnen op weinig animo rekenen bij beleggers. Maar respectievelijk 4 procent en 6 procent van de beleggers zegt een voorkeur voor deze sectoren te hebben.

AholdDelhaize is net als in september het favoriete aandeel onder beleggers, terwijl Air France-KLM de lijst met bij voorkeur te verkopen aandelen aanvoert.