De aandelenbeurzen in New York houden maandag de deuren gesloten vanwege Labor Day. Dinsdag zal de beurshandel op Wall Street weer aanvangen.

De nieuwste kernproef door Noord-Korea leidde maandag tot nervositeit op de wereldwijde financiële markten. Mogelijk zal Wall Street hier dinsdag ook op reageren.

Op de agenda voor beleggers op Wall Street staan deze week gegevens over onder meer de Amerikaanse dienstensector, fabrieksorders en arbeidsproductiviteit.

De Federal Reserve publiceert het zogenoemde Beige Book, dat inzage geeft in de stand van de Amerikaanse economie.

Op het gebied van bedrijfsresultaten staan onder meer cijfers van technologieconcern Hewlett Packard Enterprises en supermarktketen Kroger op de rol.

De beurzen in New York gingen vrijdag met kleine winsten de handel uit. Beleggers verwerkten onder meer een tegenvallend rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

De Dow-Jonesindex sloot met een plusje van 0,2 procent op 21.987,56 punten. De brede S&P 500 eindigde ook 0,2 procent hoger, op 2.476,55 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging met een winst van 0,1 procent de handel uit, op 6.435,33 punten.