Aziatische beurzen laten gemengd beeld zien

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten donderdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street en keken vooruit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole die later op de dag begint.

In Tokio sloot de toonaangevende Nikkei 0,4 procent lager op 19.353,77 punten, mede door koersdruk op staalbedrijven. In Seoul won de Kospi 0,4 procent.

Samsung noteerde daar 0,3 procent hoger. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern onthulde zijn nieuwste 'vlaggenschip', de Galaxy Note8. De smartphone moet de problemen met de Note7 doen vergeten. Dat toestel werd binnen een paar weken van de markt gehaald vanwege ontploffingsgevaar van de batterijen.

In Hongkong, waar de beurs woensdag gesloten bleef vanwege tyfoon Hato, noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,6 procent hoger. De beurs in Shanghai daalde 0,1 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,1 procent in de plus.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie