Aandeel Provident Financial ruim 70 procent in de min

De beurswaarde van de Britse kredietverstrekker Provident Financial is meer dan 70 procent gekelderd. Bestuursvoorzitter Peter Crook stapte per direct op na de tweede winstwaarschuwing in drie maanden tijd.

De hypotheekdivisie van Provident zal dit jaar naar verwachting een verlies van 80 tot 120 miljoen pond (87 miljoen tot 130 miljoen euro) lijden, bleek uit de meest recente winstwaarschuwing. Manjit Wolstenholme neemt de functie van Crook over.

De hypotheekdivisie kwam in de problemen door een aantal organisatorische veranderingen. Zo stapte de divisie bijvoorbeeld over van zelfstandige agenten naar zogeheten klantervaringsmanagers, maar lukte het niet om op tijd voldoende mensen voor die functie te vinden. Daardoor daalde het aantal voldane betalingen van 90 procent naar 57 procent. 

Het bedrijf zegt na de koersdaling opnieuw grondig naar de hypotheekdivisie te kijken en haar best te doen het tij te keren. Hoogstwaarschijnlijk wordt er dit jaar geen dividend meer uitgekeerd.

Provident Financial verstrekt leningen aan mensen die niet aan de voorwaarden van reguliere banken kunnen voldoen. De reorganisatie had voor meer efficiëntie en effectiviteit moeten zorgen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie