Beurzen Azië koersen overwegend hoger

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten koersten dinsdag overwegend hoger. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na de recente koersdalingen.

Daarnaast werd gewacht op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole later deze week.

De Hang Seng-index in Hongkong boekte een tussentijdse winst van 1 procent en de beurs in Shanghai steeg 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,4 procent hoger en de Kospi in Seoul dikte 0,4 procent aan.

In Tokio ging de toonaangevende Nikkei na een schommelende sessie 0,1 procent lager de dag uit op 19.383,84 punten. Het was de vijfde verliesdag op rij voor de Japanse hoofdindex en daarmee de langste verliesreeks sinds april vorig jaar. De vastgoedbedrijven zaten in de lift. Mitsui Fudosan en Mitsubishi Estate wonnen 0,7 en 0,6 procent.

In India krabbelde het aandeel Infosys weer wat op met een plus van 0,3 procent. Het softwarebedrijf zag in de afgelopen twee handelsdagen meer dan 15 procent aan beurswaarde verdampen na het onverwachte vertrek van topman Vishal Sikka.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie