Cathay Pacific heeft last van concurrentie

Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific heeft veel last van de concurrentie van prijsvechters en Chinese concurrenten.

Het bedrijf uit Hongkong leed het afgelopen halfjaar een verlies van omgerekend ruim 223 miljoen euro. In de eerste

De toegenomen concurrentie voor Cathay hangt samen met de opkomst van de Chinese middenklasse. Chinese luchtvaartmaatschappijen kunnen daarom groeien en directe vluchten aanbieden vanuit steden als Shanghai, Guangzhou en Shenzhen.

Een tussenstop in Hongkong, dat lang een van de belangrijkste knooppunten in de regio was, is daardoor niet meer nodig. Aziatische prijsvechters zorgen bovendien voor concurrentie op de regionale vluchten.

Cathay kondigde in mei aan zeshonderd banen te schrappen als onderdeel van een driejarig plan om het bedrijf opnieuw op de kaart te zetten. Door klanten te verleiden meer te betalen voor bijvoorbeeld comfortabelere stoelen en beter eten moet het bedrijf weer winstgevend worden.

De resultaten van dat plan worden in de tweede helft van dit jaar mondjesmaat zichtbaar, zei bestuursvoorzitter John Slosar woensdag. ''Die effecten zullen in 2018 versnellen.'' De marktomstandigheden zullen niet verbeteren, denkt Slosar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie