'Euro mogelijk na enkele maanden meer waard dan het Britse pond'

De euro is hard op weg meer waard te worden dan het Britse pond. Volgens grote banken is het een kwestie van tijd tot de Britse munt in waarde wordt voorbijgestreefd door de euro.

Volgens Morgan Stanley zal dit in het eerste kwartaal van volgend jaar al gebeuren. De euro zal dan in vergelijking met het huidige niveau 12 procent aan waarde moeten winnen.

HSBC voorzag eerder al dat het pond en de euro nog dit jaar evenveel waard zouden worden en houdt vast aan die voorspelling. Analisten van andere banken sluiten een gelijk niveau van de munten eveneens niet uit.

Sinds begin 2017 heeft de euro ruim 6 procent aan waarde gewonnen ten opzichte van het pond, onder meer geholpen door de aantrekkende economie en speculaties over het afbouwen van het steunprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB) later dit jaar.

Het pond wordt daarbij juist weer goedkoper door de onzekerheid rondom de onderhandelingen over de Brexit. Dit doet de Britse economie geen goed.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie