Basic-Fit heeft een sterk eerste half jaar achter de rug. Omzet en winst namen flink toe en de beursgenoteerde sportschooluitbater opende 47 nieuwe fitnessclubs. 

Volgens topman Rene Moos is het bedrijf goed op weg om in heel 2017 zo'n honderd filialen erbij te krijgen.

Basic-Fit werkt de laatste jaren sterk aan het uitbreiden van het sportscholenbestand. Het netwerk telt inmiddels 466 fitnessclubs. Dat is 27 procent meer dan een jaar terug.

De top van het bedrijf voorziet voor komende jaren nog veel verdere groei. De opening van tientallen nieuwe clubs wordt op dit moment al voorbereid.

Frankrijk

Vooral in Frankrijk, waar Basic-Fit nu 114 sportscholen telt, valt nog veel groei te verwachten. Daar mikt het bedrijf op termijn op zo'n zeshonderd filialen.

Wat betreft Nederland, België, Luxemburg en Spanje wordt niet van zulke grote aantallen gesproken, maar ook in die markten ziet Basic-Fit nog mogelijkheden voor uitbreiding.

Bedrijfsresultaat

De opbrengsten groeiden in de eerste zes maanden van dit jaar met ruim een kwart vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 156 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) liep met 23 procent op naar 45,5 miljoen euro.

Vanwege de vele nieuwe clubs rekent het bedrijf in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.

Nettowinst

Onder de streep bleef gecorrigeerd voor onder meer eenmalige posten 10,3 miljoen euro over, tegen een een aangepaste nettowinst van 2,7 miljoen euro over de eerste helft van vorig jaar.

Basic-Fit zette een jaar geleden overigens strikt genomen nog een nettoverlies in de boeken van dik 26 miljoen euro, wat nu is omgebogen in een positief resultaat van 2,2 miljoen euro.

Dat verschil hangt onder meer samen met eenmalige kosten in verband met de beursgang in juni vorig jaar.