Aziatische beurzen opnieuw in de min

De belangrijkste aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen donderdag opnieuw omlaag. Hoewel de bezorgdheid over de geopolitieke spanningen rond Noord-Korea wat lijkt te zijn afgenomen, bleven beleggers voorzichtig.

Ook werd de stemming gedrukt door een nieuwe daling van de Japanse machineorders in juni.

In Tokio sloot de Nikkei 0,1 procent lager op 19.729,74 punten. Beleggers namen geen risico's meer voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan.

Toshiba won 1 procent. De accountant van het geplaagde technologieconcern heeft de jaarcijfers goedgekeurd. De onderneming zette een miljardenverlies in de boeken.

Op de Indiase beurs zakte Tata Motors ruim 6 procent. De grootste automaker van India maakte tegenvallende cijfers bekend bij het luxe-onderdeel Jaguar Land Rover.

De Hang Seng-index in Hongkong leed een tussentijds verlies van 1,1 procent en de beurs in Shanghai zakte 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,2 procent lager en in Seoul verloor de Kospi 0,4 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie