Europese beurzen sluiten licht in het groen

De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag licht hoger gesloten, nadat eerder op de dag nog kleine koersverliezen op de borden stonden. Het sentiment kreeg steun van de winsten op Wall Street.

Wel bleven beleggers ietwat terughoudend na tegenvallende handelscijfers uit China en Duitsland.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent hoger op 532,68 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 810,75 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,3 procent.

Aegon

In de AEX prijkte Aegon bovenaan met een plus van 1,7 procent. De verzekeraar, die donderdag de resultaten bekend zal maken, verkoopt financieel adviesgroep Unirobe Meeùs Groep aan Aon Groep Nederland voor 295 miljoen euro. Door de verkoop is het volgens analisten onwaarschijnlijk dat Aegon aandelen zal uitgeven om kapitaal op te halen.

Telecom- en kabelbedrijf Altice was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 1,9 procent, gevolgd door biotechnoloog Galapagos met een verlies van 0,6 procent.

Sligro

In de MidKap was groothandels- en supermarktbedrijf Sligro de koploper met een winst van 2 procent. Arcadis ging 1,5 procent vooruit. Het advies- en ingenieursbureau gaat in de Amerikaanse staat Georgia de snelwegen verbeteren. De opdracht is tot 100 miljoen dollar waard.

Air France-KLM won 0,6 procent. De luchtvaartcombinatie vervoerde in juli in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent.

PostNL

PostNL was opnieuw de grote daler bij de middelgrote bedrijven met een min van 3,5 procent. De postbezorger leverde maandag al ruim 5 procent in na teleurstellende resultaten en verwachtingen.

In Frankfurt steeg Deutsche Post DHL 1,3 procent. De Duitse post- en pakketbezorger boekte fors meer winst en kende naar eigen zeggen het sterkste tweede kwartaal ooit.

Beleggers waren minder tevreden over de kwartaalcijfers van het Belgische postbedrijf Bpost, dat in Brussel 2 procent inleverde. In Londen werd de Britse verzekeraar Standard Life 0,3 procent lager gezet na publicatie van de halfjaarcijfers.

De euro was 1,1742 dollar waard, tegen 1,1788 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie was onveranderd op 49,40 dollar. Brentolie noteerde eveneens vlak, op 52,36 dollar per vat.

Lees meer over:
aex

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie