KLM heeft in juli meer passagiers aan boord van zijn vliegtuigen zien stappen. In totaal vervoerde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij bijna 3,1 miljoen passagiers.

Dat betekent een stijging van 6,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde vervoerscijfers.

De beschikbare capaciteit steeg in dezelfde periode met 2,4 procent. Daarmee komt de bezettingsgraad op een recordhoogte van 91,7 procent.

Topman Pieter Elbers van KLM spreekt van een ''veelbelovend begin" van de tweede jaarhelft. Ook bij prijsvechter Transavia was sprake van een toename van het aantal passagiers.

Het concern is volgens Elbers ''goed op weg" om het uitgesproken doel van 40 miljoen passagiers voor KLM en Transavia samen te halen.

Bij de vrachtdivisie van KLM was sprake van een daling van het vrachtvervoer met 2,3 procent op jaarbasis. Wel zaten de vliegtuigen van KLM Cargo wat voller, doordat er ook sprake was van een daling van de capaciteit.

Moederbedrijf Air France-KLM verwelkomde in totaal 9,7 miljoen passagiers, een stijging van 5,4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Bij Transavia was sprake van een stijging met 2,5 procent tot 1,7 miljoen passagiers.

Bij Air France en HOP! stapten in totaal 4,9 miljoen mensen aan boord, 5,8 procent meer in vergelijking met juli 2016. Van de twee onderdelen werden de cijfers niet afzonderlijk gemeld.