Intesa Sanpaolo presteert boven verwachting in tweede kwartaal

De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft boven verwachting gepresteerd in het tweede kwartaal. Intesa zag de nettowinst met 7 procent dalen, maar de winst van 837 miljoen euro was ruim hoger dan waar op was gerekend.

Dat maakt de bank, die de activiteiten van de noodlijdende branchegenoten Banca Populare di Vicenza en Veneto Banca heeft overgenomen, dinsdag bekend. 

De bank nam de 3,5 miljard euro die het van de Italiaanse staat kreeg voor de overname van Banca Populare di Vicenza en Veneto Banca niet mee in de winstcijfers.

De opname van de twee banken in het moederbedrijf is volop gaande en Intesa wil tegelijkertijd uitbreiden op de verzekeringsmarkt en als investeringsbank. Topman Carlo Messina komt nog dit jaar met een nieuw strategisch plan.

Het bedrag dat Intesa had gereserveerd voor slechte leningen nam af tot 737 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 923 miljoen euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie