Positieve stemming op beurzen Verre Oosten

De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag eensgezind omhoog. Een sterker dan verwachte groei van de omvangrijke Chinese industrie en goed ontvangen bedrijfsresultaten zorgden voor een positieve stemming onder beleggers.

In Tokio sloot de Nikkei 0,3 procent hoger op 19.985,79 punten. Nitto Denko steeg 3,7 procent. De maker van industriële tape verhoogde de winstverwachting na sterke resultaten.

Ook luchtvaartmaatschappij Japan Airlines (plus 2,8 procent) schroefde zijn winstverwachting op. Volgens analisten van Daiwa Securities hebben tot nu toe al meer Japanse bedrijven hun verwachtingen verhoogd dan vorig jaar.

De beurs in Shanghai won 0,2 procent. Uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in juli sterker dan verwacht is toegenomen. Een vergelijkbare graadmeter van de Chinese overheid wees maandag nog op een iets minder sterke industriële activiteit in juli.

De Hang Seng-index in Hongkong boekte een tussentijdse winst van 0,7 procent en de Kospi in Seoul klom 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,7 procent hoger na het besluit van de Australische centrale bank om de rente onveranderd te laten op het laagterecord van 1,5 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie