Japanse beurs gaat met winst de handelsdag uit

De aandelenbeurs in Japan is woensdag hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en beter dan verwachte kwartaalcijfers van de Japanse autofabrikant Mitsubishi Motor. 

Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat later op de dag wordt bekendgemaakt.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,5 procent hoger de handel uit op 20.050,16 punten. Mitsubishi won 4,5 procent. De automaker boekte een operationele winst van 20,6 miljard yen (158 miljoen euro) in het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op een winst van 15,1 miljard yen.

De Japanse makers van bouwmachines Komatsu en Hitachi Construction Machinery wonnen respectievelijk 2,7 procent en 2,9 procent, na beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse branchegenoot Caterpillar.

Elders in Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,8 procent hoger. De Hang Seng-index in Hongkong koerste tussentijds 0,2 procent in de plus en de beurs in Shanghai zakte 0,1 procent.

De Kospi in Seoul daalde 0,2 procent. Hyundai Motor won 1,4 procent. De grootste autofabrikant van Zuid-Korea boekte in het afgelopen kwartaal minder winst dan verwacht door een zwakkere Chinese vraag.

Ook voorziet het bedrijf moeilijke omstandigheden in de tweede helft van het jaar vanwege afnemende verkopen in de VS en de politieke onrust rond buurland Noord-Korea.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie