De aandelenbeurzen in Amsterdam zijn dinsdag met winst gesloten. Uitzender Randstad blonk uit na bekendmaking van sterke resultaten. Het Amsterdamse trustkantoor Intertrust daarentegen werd in de MidKap hard afgestraft na een verlaging van zijn verwachtingen. Elders in Europa eindigden de belangrijkste graadmeters in de plus.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,6 procent in de plus op 524,69 punten. De MidKap bleef achter met een min van 0,2 procent op 805,05 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs dikten 0,5 tot 0,7 procent aan.

Randstad sloot fier bovenaan de lijst met hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 5 procent. De uitzender profiteerde van een omzet die de afgelopen maanden opnieuw fors is gestegen. Vooral in Zuid-Europa deed het concern het goed door het aantrekken van de economie.

Intertrust

Bij de middelgrote fondsen zag Intertrust bijna 16 procent aan beurswaarde verdampen. Het bedrijf kampt onder meer met tegenvallende omzetgroei op de Nederlandse markt, hogere IT-investeringen en juridische claims.

Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco won na bekendmaking van cijfers 0,2 procent. Shell dikte 1,2 procent aan. Het olie- en gasconcern zou interesse hebben in het Singaporese Equis, dat zich bezighoudt met duurzame energie.

AkzoNobel

AkzoNobel won na een stevig openingsverlies 0,5 procent. De resultaten van het verf- en chemieconcern vielen volgens analisten tegen. Digitaal beveiliger Gemalto, die maandag bijna 20 procent verloor, was opnieuw de grootste daler in de AEX met een verlies van 1,8 procent.

Refresco, dat de bottelactiviteiten van zijn Amerikaanse branchegenoot Cott voor 1,1 miljard euro overneemt, daalde bijna 4,7 procent. Om de overname mede te financieren wil het bedrijf via een aandelenuitgifte 200 miljoen euro ophalen. Wessanen steeg na een haperend beging 2,5 procent. Het natuurvoedingsbedrijf krikte zijn omzet en winst in het tweede kwartaal flink op.

Jimmy Choo

In Londen won Jimmy Choo dik 17 procent. Branchegenoot Michael Kors betaalt 1 miljard euro voor het Britse modemerk, bekend van dure schoenen en modeaccessoires, dat zichzelf eerder dit jaar in de etalage zette.

De euro was 1,1655 dollar waard, tegen 1,1640 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,9 procent meer op 47,70 dollar. Brentolie steeg 2,8 procent tot 49,96 dollar per vat.