De beurzen in New York zijn maandag met kleine verliezen aan de handelsweek begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken onder meer de resultaten van speelgoedmaker Hasbro en uitzender Manpower.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 21.542 punten. De brede S&P 500 ging ook 0,2 procent omlaag, naar 2.468 punten, en technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 6.385 punten.

Hasbro verloor in de eerste handelsminuten bijna 8 procent van zijn beurswaarde. De maker van onder meer Nerf-pijltjesgeweren en Transformers-speelgoed zette wel flink meer winst en omzet in de boeken, maar analisten hadden in doorsnee op betere cijfers gerekend.

Manpower ging ruim 7 procent omlaag. De resultaten van de uitzender werden erg gedrukt door reorganisatiekosten. Oliedienstverlener Halliburton, die ook een kijkje in de boeken gaf, noteerde een min van 1 procent.

Later deze week komen nog veel meer toonaangevende bedrijven met cijfers naar buiten. Ook staat er weer een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.