Netflix was dinsdag de grote winnaar op de beurs in New York. De aanbieder van internettelevisie kreeg er meer dan een tiende aan beurswaarde bij vanwege sterke kwartaalcijfers. Beleggers op Wall Street verwerkten over de gehele linie een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten, wat een gemengd koersenbeeld opleverde.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 21.574,73 punten. De bredere S&P 500 ging 0,1 procent omhoog naar 2460,61 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 6344,30 punten.

Netflix wist kenners te verrassen met een sterke klantenaanwas en eindigde 13,5 procent hoger. Zowel in eigen land als internationaal groeide het aantal abonnees harder dan verwacht. Ook de omzet en winst namen stevig toe.

Motorfietsenbouwer Harley-Davidson ging juist een kleine 6 procent omlaag. Harley verwacht dit jaar minder motoren te leveren dan eerder gedacht, vooral vanwege een fors lagere verkoop op zijn Amerikaanse thuismarkt.

Andere grote bedrijven die met cijfers kwamen waren Bank of America (min 0,5 procent) en Goldman Sachs (min 2,6 procent). Vooral die laatste stelde teleur. Bank of America zag de winst stijgen, geholpen door de hogere rente in de VS. Bij Goldman stagneerde de winst juist. Het zwaargewicht in de Dow zag de inkomsten uit de obligatiehandel sterk dalen.

Beleggers waren meer te spreken over de resultaten van farmaceut Johnson & Johnson. Die verhoogde zijn verwachtingen voor het gehele jaar en won 1,8 procent.

Een opmerkelijke daler was verder burritoketen Chipotle. Die verloor ruim 4 procent na een bericht dat een restaurant tijdelijk is gesloten omdat er mensen ziek zijn geworden na hun Mexicaanse hap.

De euro werd verhandeld voor 1,1556 dollar, iets minder dan bij het Europese slot eerder op de dag. De dollar beweegt evenwel rond het laagste niveau in meer dan een jaar tegenover de euro, in verband met hernieuwde twijfels bij beleggers over de haalbaarheid van alle plannen van president Donald Trump. Die is het immers ook niet gelukt om een meerderheid in de Senaat te vinden voor zijn nieuwe zorgwet.

De olieprijzen zaten in de lift. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 46,46 dollar. De prijs van Brentolie klom eveneens 1 procent, tot 48,91 dollar per vat.