Piloten willen garanties over maximale aantal vluchten dochterbedrijf Air France

De piloten van Air France blijven wantrouwend over plannen van de directie voor een nieuw dochterbedrijf met goedkoper cabinepersoneel. De piloten willen meer garanties over het maximale aantal vluchten dat door het nieuwe bedrijf zal worden uitgevoerd.

Dat zegt voorzitter Philippe Evain van vakbond SNPL dinsdag tegen persbureau Bloomberg. Het nieuwe dochterbedrijf moet Air France helpen marktaandeel terug te winnen op de zwaarst bevochten routes.

Evain stelt dat zijn achterban de laatste jaren al veel heeft moeten slikken, onder meer dat zusterbedrijf KLM veel meer ruimte kreeg om te groeien dan Air France. Dat komt vooral doordat KLM er beter in slaagde kosten te besparen, maar Evain wijst ook de lagere luchthavengelden op Schiphol aan als reden.

Evain benadrukt dat SNPL de plannen van de directie in principe steunt. De bond, die bijna twee op de drie piloten bij Air France vertegenwoordigt, wil evenwel pas tekenen als de eigen leden achter de plannen staan. Volgende week wordt daar uitsluitsel over verwacht. Het bedrijf heeft al laten weten dat het voorstel zoals het nu op tafel ligt, niet meer zal worden gewijzigd.

Air France heeft haast, want de eerste vluchten van de nieuwe dochter staan voor oktober gepland. De luchtvaartmaatschappij leed vorig jaar verlies op ruim een derde van alle vluchten naar verre bestemmingen. Door tickets goedkoper aan te bieden hoopt zij de slag met concurrenten uit met name het Midden-Oosten beter aan te kunnen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie