Ook verliezen op beurzen in Azië

Op de belangrijkste aandelenbeurzen in het Verre Oosten werden vrijdag verliezen geleden in navolging van de negatieve stemming in New York en Europa. 

Speculatie dat het tijdperk van het goedkope geld van de centrale banken ten einde loopt zorgde voor terughoudendheid onder beleggers.

In Tokio sloot de toonaangevende Nikkei-index 0,9 procent lager op 20.033,43 punten. Vooral de Japanse technologiebedrijven werden van de hand gedaan in navolging van de koersverliezen in de Amerikaanse techsector. Chiptester Advantest zakte 2,1 procent en elektronicaconcern Panasonic verloor 1,8 procent.

In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,7 procent in de min en de All Ordinaries in Sydney zakte 1,5 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,3 procent. In Shanghai bleef het verlies beperkt tot 0,1 procent na een positief industriecijfer. De industriële bedrijvigheid in China groeide in juni iets harder dan verwacht.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie