Toshiba klaagt concurrent aan om belemmeren verkoop chiptak

Toshiba klaagt zijn Amerikaanse concurrent Western Digital aan om die te laten stoppen met het belemmeren van de verkoop van zijn chiptak.

Het in financiële problemen verkerende Japanse technologiebedrijf wil een schadevergoeding van 120 miljard yen, zo'n 1 miljard dollar van de Amerikanen.

Toshiba verwijt Western Digital dat dat bedrijf door het claimen van eigenaarschap de verkoop van Toshiba's chiptak probeert te voorkomen. Ook claimt het Japanse bedrijf dat werknemers van Western Digital op oneigenlijke wijze aan bedrijfsinformatie van Toshiba waren gekomen.

De twee concurrenten kwamen elkaar al eerder tegen in de rechtszaal de afgelopen tijd. Western Digital gebruikte een arbitrageclausule in een samenwerkingsovereenkomst om de afsplitsing van de chiptak te voorkomen.

De verkoop van die tak moet Toshiba helpen om de financiële schade die door de nucleaire divisie werd geleden op te lossen.

Het bedrijf koos eerder het consortium van Bain Capital en enkele Japanse partijen uit als de favoriete kandidaat om zijn chipdivisie over te nemen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie