Nestlé wil voor miljarden euro's eigen aandelen inkopen

Nestlé gaat voor 20 miljard Zwitserse frank (18,3 miljard euro) eigen aandelen inkopen. De Zwitserse voedingsmiddelengigant maakte de grootste aandeleninkoop in ongeveer tien jaar dinsdagavond bekend onder druk van aandeelhouders.

De aankondiging komt daags nadat nadat het activistische hedgefonds Third Point van de Amerikaan Daniel Loeb zijn pijlen had gericht op Nestlé. Third Point meldde een belang van omgerekend 3 miljard euro in het bedrijf en is van zins Nestlé te bewegen tot een verkoop van cosmeticaproducent L'Oreal en aanvullende overnames.

Nestlé liet verder weten op zoek te gaan naar overnames om zijn positie te versterken. Daarbij wordt gekeken naar mogelijkheden in de koffie, huisdierverzorging, babyvoeding en gebotteld water.

De reactie van Nestlé doet denken aan die van Unilever. De Brits-Nederlandse branchegenoot kondigde eerder onder druk van aandeelhouders en na een mislukte overname door Kraft ook aan aandelen in te kopen en het portfolio onder de loep te nemen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie