Staat verkoopt opnieuw deel van belang in ABN Amro

De Nederlandse Staat verkoopt een deel van het belang in de eerder genationaliseerde bank ABN Amro.

De Staat wil ongeveer 65 miljoen certificaten van aandelen verkopen, laat het NLFI dinsdag weten. Deze stichting beheert de overheidsbelangen in financiële instellingen.

Dit komt neer op ongeveer 7 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van ABN Amro. Na de verkoop zal het NLFI naar verwachting nog 63 procent van het aandelenkapitaal van de bank bezitten. Van de opbrengst gaat niets naar ABN Amro.

Het NLFI zal de verkoopprijs en het definitieve aantal te verkopen certificaten bepalen. De minister van Financiën moet dat vervolgens goedkeuren. De inschrijving gaat per direct open en sluit naar verwachting op woensdagochtend 9.00 uur.

ABN Amro is in november 2015 naar de beurs gebracht. De Staat heeft eerder laten weten het belang geleidelijk af te willen bouwen. Na deze verkoop zou de Staat minstens zestig dagen moeten wachten, voordat opnieuw aandelen aangeboden kunnen worden.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie