Mediabedrijf Talpa zet weer stap in overnamestrijd rond TMG

Mediabedrijf Talpa van miljardair John de Mol heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de ''uitsluitende zeggenschap'' over Telegraaf Media Groep (TMG). 

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde melding bij de toezichthouder.

De Mol weigert de handdoek in de ring te gooien in de overnamestrijd om het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf. Hij diende de zogeheten concentratiemelding afgelopen donderdag in, dus nadat rivalen Mediahuis en investeerder VP Exploitatie hun bod gestand hadden gedaan.

De Mol kwam onlangs ook al met zijn formele biedingsbericht. Hij biedt 6,50 euro per aandeel. Dat is een halve euro meer dan wat de Vlaamse NRC-eigenaar Mediahuis en het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek op tafel legden.

De kans dat De Mols bod slaagt lijkt gering. Mediahuis en de Van Puijenbroeks hebben al een ruime meerderheid van de aandelen in handen en lijken niet van plan die aan De Mol te verkopen.

Zij verkregen bijna twee maanden geleden ook al toestemming van de ACM om TMG over te nemen. De toezichthouder zag geen bezwaren voor de concurrentie in het medialandschap.

Lees meer over:
Tip de redactie