PostNL koopt meubelbezorger JP Haarlem Delivery

Postbedrijf PostNL koopt JP Haarlem Delivery, een bedrijf dat meubels bezorgt en monteert.

De service van JP Haarlem Delivery past bij een aantal diensten die PostNL nu al aanbiedt. Zo doet het postbedrijf al aan het aansluiten, installeren en inbouwen van huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica.

Gespecialiseerde bezorgers van PostNL sluiten bijvoorbeeld wasmachines aan en bouwen keukenapparatuur in. Met de overname van JP Haarlem Delivery voegt het concern daar ook de montage van meubels aan toe.

De onderneming zal als een zelfstandig bedrijf opereren onder de vlag van PostNL. Zo zou JP Haarlem Delivery zijn eigen netwerk, het huidige management en huidig personeel behouden.

Voltijdsbanen 

JP Haarlem Delivery heeft circa tweehonderd bezorgers in dienst die vanuit Nederland de hele Benelux bedienen. Zij zijn bij elkaar goed voor zo'n zeventig voltijdsbanen. ''Er zitten veel parttimers tussen'', aldus een woordvoerster van PostNL. Voor de werkgelegenheid heeft de overname geen gevolgen. Ook het huidige management blijft zitten.

"Bedrijven en Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar een complete oplossing. Dit gaat verder dan het bezorgen van pakketten alleen", benadrukt Gerrit Mastenbroek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL.

"PostNL heeft de ambitie om de dienstverlening aan consumenten 'over de drempel' verder uit te breiden." Volgens Mastenbroek koopt PostNL met de overname "specialistische kennis en ervaring".

"Dit legt een stevig fundament om onze dienstverlening aan klanten verder te verbeteren en de keuzemogelijkheden voor de consument te verruimen", meent oprichter Paul Hoefsloot van JP Haarlem Delivery.

Lees meer over:
Tip de redactie