Arcadis werkt aan restauratie monumenten D-Day Normandië

Het advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat ontwerpen maken voor de restauratie van twee belangrijke D-day-locaties in het Franse Normandië.

Arcadis gaat een nieuw ontwerp maken voor de toegangswegen en het bezoekerscentrum van de Amerikaanse militaire begraafplaats bij Omaha Beach.

Bovendien maakt Arcadis een plan voor de nieuwe inrichting van het terrein van Pointe du Hoc. Dat is een op een hoge klif gelegen Duitse vesting die tijdens D-day na zware gevechten werd veroverd door Amerikaanse rangers.

Op D-day (6 juni 1944) gingen geallieerde troepen aan land in het Franse Normandië om vervolgens West-Europa te bevrijden van de Duitsers.

De opdracht is afkomstig van de American Battle Monuments Commission, een overheidsagentschap dat zich toelegt op instandhouding van militaire begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht.

Een woordvoerder van Arcadis gaf aan dat het hele bedrijf zich trots voelt om ''te mogen werken aan de verbetering van deze zeer symbolische en historisch beladen monumenten''.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie