'Ryanair tegen eventuele overname Air Berlin door concurrent Lufthansa'

Ryanair is tegen een eventuele overname van Air Berlin door de Duitse marktleider Lufthansa. De vliegmaatschappij is bang dat Lufthansa een monopoliepositie zou verkrijgen.

Dat schrijft Welt am Sonntag. Als de Duitse politiek een overname zou toestaan, zou het "door de staat gesponsord protectionisme" zijn, zegt commercieel directeur van Ryanair David O'Brien in de krant.

Volgens hem is Air Berlin "zo goed als failliet" en moet het bedrijf daarom "van de markt verdwijnen, waardoor andere maatschappijen de plaats van Air Berlin in kunnen nemen".

De commercieel directeur maakte duidelijk dat de Ierse prijsvechter plannen heeft om uit te breiden in Berlijn en Düsseldorf, maar daar geen toestemming voor krijgt vanwege capaciteitsredenen. "De Duitse consument is nu de verliezer", aldus O'Brien.

Air Berlin verkeert financieel in zwaar weer. De tweede luchtvaartmaatschappij van Duitsland kondigde vorig jaar een grote reorganisatie aan, waarbij twaalfhonderd banen verdwijnen.

Een deel van de vloot wordt momenteel verhuurd aan concurrent Lufthansa, die begin mei zei interesse te hebben in een overname van Air Berlin. Voorwaarde zou wel zijn dat de 1,2 miljard euro aan schulden van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij worden afgebouwd.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie