General Electric is van plan verlichtingsdivisie te verkopen

Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) is van plan zijn verlichtingsdivisie te verkopen. Volgens GE zijn inmiddels onderhandelingen begonnen met potentiële kopers.

Door een verkoop van de verlichtingstak kan GE zich beter richten op zijn industriële activiteiten. Mogelijk wordt de divisie in delen verkocht. GE wil wel zijn activiteiten op het gebied van professionele verlichting en commerciële led-lampen behouden.

Er gingen al geruchten dat GE de verlichtingstak zou willen afstoten voor 500 miljoen dollar. Het bedrijf deed eerder al zijn andere consumentendivisies van de hand.

De verlichtingsdivisie van GE heeft wortels die teruggaan tot 1879 toen Thomas Edison de eerste commercieel bruikbare gloeilamp presenteerde. Edison was een van de oprichters van GE.

GE volgt met de verkoop van de verlichtingstak het voorbeeld van Philips en Siemens. Philips splitste vorig jaar het verlichtingsonderdeel af in een nieuw bedrijf Philips Lighting. Bij het Duitse Siemens werd het verlichtingsbedrijf Osram Licht in 2013 losgekoppeld.

Lees meer over:
Tip de redactie