De beurzen in New York zijn donderdag zonder grote uitslagen gesloten. Op Wall Street ging de aandacht van beleggers vooral uit naar het optreden van de ontslagen FBI-directeur James Comey in de Senaat. 

Zijn verklaringen leverden echter geen baanbrekende onthullingen op.

De Dow-Jonesindex eindigde een fractie hoger op 21.182,53 punten. De brede S&P 500 ging nagenoeg vlak de handel uit op 2433,79 punten en technologiegraadmeter Nasdaq dikte 0,4 procent aan tot 6321,77 punten.

Comey zei er niet aan te twijfelen dat Rusland zich heeft bemoeid met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Maar hij voegde toe dat Trump hem niet rechtstreeks heeft gevraagd het Ruslandonderzoek stop te zetten. Het voormalige hoofd van de federale recherche wilde in de openbare zitting verder niet zeggen of hij denkt dat Trump zelf samenwerkte met de Russen.

Chinese internethandelaar

Bij de bedrijven was er veel aandacht voor de Chinese internethandelaar Alibaba, die ruim 13 procent won. Het in New York genoteerde bedrijf gaf aan voor dit jaar op een sterke omzetgroei te rekenen. Yahoo, dat een groot belang heeft in Alibaba, pluste ruim 10 procent. Aandeelhouders van Yahoo stemden donderdag tevens in met de overname door Verizon.

De koers van warenhuisketen Nordstrom sprong eveneens dik 10 procent omhoog, na een bericht dat het bedrijf nadenkt over een deal die Nordstrom van de beurs zou halen. Valeant eindigde daarnaast 9 procent in het groen. De farmaceut verkoopt zijn onderdeel iNova Pharmaceuticals voor 930 miljoen dollar aan investeringsmaatschappijen om de schuld te verlagen.

Monetaire beleid

Beleggers verwerkten tevens een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Die paste zijn monetaire beleid, zoals verwacht, niet aan. Ook werd in New York nog met een schuin oog gekeken naar de parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië.

De olieprijzen fluctueerden nogal na de flinke daling een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie zakte uiteindelijk 0,2 procent tot 45,64 dollar. Brent werd 0,4 procent goedkoper op 47,88 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1218 dollar, tegen 1,1217 dollar bij het Europese slot eerder op de dag.