Strukton met lokale partner naar China

Strukton slaat de handen ineen met het Chinese technologiebedrijf SiCC. De twee bedrijven gaan samen tractiesystemen en boordnetsystemen voor metrovoertuigen op de markt brengen.

Daar is de komende jaren veel vraag naar omdat een groot aantal Chinese steden plannen heeft voor de aanleg van metrolijnen.

Strukton levert vanuit Nederland technische kennis en neemt het ontwerp en de productie van de belangrijkste componenten voor zijn rekening.

De Chinese samenwerkingspartner SiCC levert voorzieningen voor de productie en assemblage van complete systemen en daarnaast de benodigde menskracht en lokale marktkennis.

Details

Financiële details over de samenwerking die woensdag werd beklonken, zijn niet bekendgemaakt. Hoeveel de samenwerking Strukton de komende jaren gaat opleveren, is evenmin duidelijk.

De eerste aanbestedingen waaraan de partijen willen meedoen, moeten nog beginnen. Strukton is onderdeel van het beursgenoteerde ingenieursbedrijf Oranjewoud.

Jinan

In het begin gaat de nieuwe joint venture zijn diensten aanbieden in de oostelijk gelegen stad Jinan. Daar worden de komende zes jaar acht nieuwe metrolijnen aangelegd met 176 stations en een totale lengte van 275 kilometer.

De levering van de voertuigen staat gepland voor de tweede helft van 2018. Ook elders in de provincie Shandong staan grote metroprojecten op stapel.

Toestemming

In heel China heeft de overheid voor de komende vijf jaar toestemming gegeven voor metroprojecten met een totale spoorlengte van 8.000 kilometer. Daarvoor zijn in die periode jaarlijks meer dan vijfduizend nieuwe metrovoertuigen nodig.

Door de samenwerking met SiCC krijgt Strukton naar eigen zeggen een stevige voet tussen de deur in die belangrijke groeimarkt.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie