De Duitse automaker BMW kampt met problemen bij zijn fabriek in Leipzig. Doordat er een onderdeel ontbreekt heeft de automaker de productie van twee modellen tijdelijk moeten stilleggen.

In Leipzig ligt de productie gedeeltelijk stil. In China en Zuid-Afrika wordt zelfs een dag helemaal niet gewerkt.

BMW laat weten dat leverancier Bosch momenteel "niet in staat is om het bedrijf te voorzien van een voldoende aantal stuurmechanismen voor de BMW 1 Serie, 2 Serie, 3 Serie en 4 Serie". Hierdoor is alleen beperkte voertuigproductie bij verschillende BMW-fabrieken in Duitsland mogelijk. 

Het logistieke probleem zou ook vorige week bij de fabriek in München voor vertraging in het productieproces hebben gezorgd. BMW heeft inmiddels een speciale werkgroep in het leven geroepen die de kink in de productiekabel moet oplossen.

De financiële schade is volgens BMW "beheersbaar", maar het is nog niet exact duidelijk wat het uiteindelijke schadebedrag zal zijn. BMW verwacht dat Bosch de schade zal compenseren. 

Ook weet BMW nog niet wanneer de productie weer op volle toeren zal draaien. Het is in ieder geval niet waarschijnlijk dat de situatie deze week zal veranderen, aldus het concern.