Unilever hoopt op investeringen van staatsfondsen

Unilever wil dat staatsinvesteringsfondsen meer geld steken in de Brits-Nederlandse voedingsmiddelen- en wasmiddelengigant. Dat zei topman Paul Polman in de marge van een conferentie in Spanje.

Staatsfondsen zijn een ''geschikte partner voor Unilever vanwege hun blik op de langere termijn", zei Polman, die met Unilever stevig wil inzetten op duurzaamheid.

''Ze behoren al tot onze grootste investeerders, maar we denken dat ze naar interessante modellen zoals die van ons zullen blijven kijken en daarbij hun belangen uitbreiden."

Het Noorse staatsinvesteringsfonds heeft momenteel een belang van 1,8 procent in Unilever. Een Japans pensioenfonds is voor 1 procent eigenaar. Ook het Singaporese staatsfonds Temasek investeert in Unilever, al is onduidelijk voor hoeveel.

Kraft Heinz

Unilever sloeg eerder dit jaar interesse van de branchegenoot Kraft Heinz af, onder meer omdat het kortetermijndenken van de Amerikanen niet bij Unilever zou passen.

Unilever scoort hoog in allerlei lijstje van duurzame merken en gelooft dat daarmee op termijn het meeste geld te verdienen valt.

Aandeelhouders

Polman werkt sinds de avances echter wel aan plannen om aandeelhouders ook op de korte termijn meer te laten profiteren.

Zo wordt gezocht naar een koper voor de spreads-divisie die smeerbaar broodbeleg maakt. Ook wordt gewerkt aan verbetering van de winstmarges en kondigde Unilever een aandeleninkoopprogramma aan.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie