Analisten Goldman verhogen winstverwachtingen ING en ABN

Analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben hun winstverwachting voor ING, ABN Amro en de Belgische bank KBC verhoogd.

Dit jaar boeken deze banken 8 procent meer winst, voorspellen de analisten, meldt Het Financieele Dagblad (FD) donderdag. De banken zouden tot 2020 op 2 tot 3 procent extra winst kunnen rekenen.

Het koersdoel voor ING, ABN Amro en KBC zet Goldman op respectievelijk 17,50 euro, 24,50 euro en 75 euro. Alle drie de doelen werden verhoogd. Vooral KBC is aantrekkelijk, denken de marktvolgers.

De analisten wijzen erop dat de banken hun kosten hebben weten te verlagen en hogere tarieven kunnen rekenen. Verder is er een goed risicoklimaat en zien ING en KBC het leenboek groeien. Bij ABN wordt bij dit laatste onderdeel nog weinig groei geboekt.

Over KBC wordt verder gemeld dat de bank maar weinig afschrijvingen hoefde te doen op slechte leningen en dat de Belgische bank de inkomsten uit de verzekeringstak ziet stijgen.

De nettowinst van KBC steeg met maar liefst 60 procent naar 630 miljoen euro in het eerste kwartaal. ABN Amro wist in het eerste kwartaal van dit jaar meer winst te boeken.

Onder de streep hield de bank 615 miljoen euro over, 30 procent meer vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. ING meldde een winststijging van 43 procent naar 1,19 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie