Het aandeel van voetbalclub Ajax is donderdag lager geopend na de met 2-0 verloren Europa League-finale tegen Manchester United afgelopen woensdag in Stockholm.

Het fonds stond even na de start van de beurshandel 5,9 procent lager. Voor een aandeel Ajax werd op dat moment ongeveer 9,69 euro betaald.

Normaliter wordt er maar weinig gehandeld in het aandeel. Voorafgaand aan de finale werd er al meer gehandeld in het aandeel. Zo gingen er ruim vijftigduizend stukken over in andere handen.

Het aandeel van de Amsterdamse club reageerde ook toen twee weken geleden plaatsing voor de finale werd zekergesteld door Olympique Lyon uit te schakelen. Toen steeg het aandeel met 5 procent.

Champions League

Door het verlies tegen United is de kans aanwezig dat Ajax veel inkomsten misloopt. Bij winst had Ajax zich direct geplaatst voor de lucratieve Champions League.

Feyenoord is als landskampioen wel zeker van een plek in de Champions League. Ajax stroomt in juli de derde voorronde in en moet daarna nog een ronde overleven om voor het eerst sinds 2014 het 'miljoenenbal' te bereiken.