Afvalverwerker Renewi, het fusiebedrijf van Van Gansewinkel en het Britse Shanks, heeft in het gebroken boekjaar 2016/2017 (dat tot 31 maart liep) een verlies gedraaid van 60,9 miljoen pond.

De omzet steeg naar 779,2 miljoen pond, meldt het concern donderdag. Een jaar geleden werd nog een verlies van 4 miljoen pond geboekt en stond de omzet op 614,8 miljoen pond.

Topman Peter Dilnot spreekt van een transitiejaar om de fusie af te ronden. De eerdere onderdelen van Shanks zouden een goede prestatie hebben geleverd. De onderdelen die van Van Gansewinkel komen, hebben "sterk" gepresteerd.

Synergie

Het komende jaar staat voor het bedrijf in het teken van het creëren van synergie tussen de verschillende onderdelen. Het bestuur merkt op dat ondanks "macro-economische ontwikkelingen", Renewi verwacht dat in het gebroken 2017/2018 goede vooruitgang zal worden geboekt.

Waarschijnlijk doelt het bestuur hiermee op het Britse vertrek uit de Europese Unie, hoewel dit niet expliciteit wordt genoemd.

Samensmelting

Van Gansewinkel en Shanks bereikten in september vorig jaar een akkoord over een samensmelting, maar het fusieproces liep vervolgens lichte vertraging op.

De aandeelhouders van Van Gansewinkel hebben in totaal 286 miljoen euro in contanten ontvangen van Shanks. Daarnaast kregen ze een belang van 23,8 procent in het fusiebedrijf.

Inmiddels zijn alle toezichthouders akkoord en hebben de bedrijven de overeenkomst afgerond.