Veel meer handel dan gemiddeld in aandeel Ajax voor EL-finale

De handel in het aandeel Ajax verliep woensdag in aanloop naar de finale in de Europa League een stuk levendiger dan gewoonlijk.

Het aandeel van de voetbalclub, waarin op gewone dagen nauwelijks wordt gehandeld, verwisselde bijna vijf keer zo vaak van eigenaar als gemiddeld.

Normaal gesproken worden op een dag gemiddeld iets meer dan elfduizend aandelen Ajax verhandeld. Nu stond de teller met bijna een uur handel te gaan al bijna op vijftigduizend. Echt veel is dat overigens nog niet. Aandelen van zwaargewicht Shell verruilen gemiddeld bijna tien miljoen keer van eigenaar op een dag.

Of Ajax de finale tegemoet gaat met winst op de beurs is nog onduidelijk. Het aandeel schommelde tussen winst en verlies en stond rond 16.35 uur 0,6 procent in de plus. Tegenstander Manchester United is genoteerd aan de beurs van New York. Dat aandeel stond 0,3 procent in de plus.

Prijzengeld

Bij winst krijgt Ajax een som prijzengeld, maar is de club ook verzekerd van deelname aan de lucratieve Champions League.

Het aandeel Ajax steeg 5 procent toen de club Olympique Lyon uitschakelde en zich daarmee plaatste voor de finale. 

Dit gebeurde ondanks dat aandeelhouders nauwelijks profiteren van goede sportieve en financiële prestaties. De club keert relatief weinig dividend uit.

Teleurstellende prestaties

Manchester United doet het de laatste tijd niet zo goed op de beurs. Volgens een analist komt dat onder meer door de teleurstellende prestaties in de Engelse competitie.

De marktkenner verwacht dat het aandeel van de club 3 tot 4 procent stijgt bij winst van de Europese prijs vanwege de plaatsing voor de Champions League.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie