PPG krijgt spreektijd in rechtszaak tegen AkzoNobel

Het Amerikaanse verf- en chemieconcern PPG Industries heeft spreektijd gevraagd en gekregen bij de behandeling maandag van een rechtszaak die aandeelhouders hebben aangespannen tegen AkzoNobel. 

Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam donderdag laten weten.

Investeerder Elliott Advisors heeft om de zitting gevraagd, omdat AkzoNobel weigert met PPG in gesprek te gaan over een overnamevoorstel van het Amerikaanse concern.

De firma wil een extra aandeelhoudersvergadering afdwingen waarbij de positie van president-commissaris Antony Burgmans ter discussie komt te staan.

PPG is formeel geen partij in de rechtszaak, maar voert het woord als belanghebbende. ''Wij erkennen dat dit een zaak is tussen AkzoNobel en zijn aandeelhouders. We kijken ernaar uit om feitelijke achtergronden te geven indien nodig", laat het bedrijf weten.

Naast Elliott zullen ook enkele andere aandeelhouders van AkzoNobel het woord voeren of hebben zij processtukken ingediend.

Het gaat om Franklin Templeton Investment Funds, Tweedy Browne, Universities Superannuation Scheme, Dodge & Cox Funds, Intrinsic Value Investors en York Capital Management Global Advisors. Ook het bestuur, de commissarissen en de ondernemingsraad van Akzo krijgen spreektijd.

Lees meer over:
Tip de redactie