Nikkei daalt ondanks meevallend cijfer Japanse economie

De aandelenbeurzen in Azië zijn donderdag met rode cijfers gesloten. 

Het sentiment stond onder druk door de forse koersverliezen op Wall Street die werden veroorzaakt door de groeiende politieke onrust rond president Donald Trump.

In Tokio daalde de Nikkei 1,3 procent tot 19.553,86 punten. Beleggers kregen een meevallend cijfer te verwerken over de Japanse economie.

Die groeide in de eerste drie maanden van dit jaar met 2,2 procent op jaarbasis, wat sterker is dan verwacht. Wel zijn er zorgen bij economen of dit groeitempo kan worden vastgehouden.

Met name de financiële fondsen stonden fors onder druk in Tokio. Zo leverden de Japanse grootbanken Mizuho Financial, Sumitomo Mitsui Financial en Mitsubishi UFJ Financial tot 4,1 procent aan waarde in. Levensverzekeraar Dai-Ichi Life dook bijna 5 procent in het rood. Telecomconcern Softbank had het ook moeilijk met een koersdaling van bijna 4 procent.

De Hang Seng in Hongkong toonde tussentijds een verlies van 0,3 procent. In Seoul ging de Kospi 0,3 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,9 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie