Van Lanschot zet positieve ontwikkeling resultaat door

Van Lanschot heeft de positieve ontwikkeling van het resultaat in het eerste kwartaal zien doorzetten, geholpen door betere marktomstandigheden. 

Dat maakt de Bossche vermogensbeheerder donderdag bekend, zonder winstcijfers te vermelden.

Waar het eerste kwartaal van 2016 gekenmerkt werd door wilde koersbewegingen op de financiële markten, verliep die periode dit jaar een stuk rustiger.

Dat zag Van Lanschot terug in zijn resultaten. De provisiebaten namen toe, en ook het vermogen van klanten zat in de lift. De toevertrouwde middelen stegen met 1,4 miljard euro naar 70,8 miljard euro.

Van Lanschot kon daarnaast een boekwinst bijschrijven op de verkoop van een minderheidheidsbelang in IT-bedrijf TechAccess door Van Lanschot Participaties. De kosten bleven op ongeveer hetzelfde niveau als een jaar eerder, net als de voorzieningen voor oninbare leningen.

''We zijn tevreden over het eerste kwartaal", zegt financieel bestuurder Constant van Korthout. ''Het resultaat laat een stijging zien en onze inkomsten vertonen een positieve ontwikkeling.''

Dat geldt ook voor de belangrijkste kapitaalbuffer, die afgelopen kwartaal steeg tot 19,3 procent van de totale, naar risico gewogen leningenportefeuille.

De vermogensbeheerder liet verder weten op koers te liggen met de uitvoering van zijn toekomstplannen. Zo zijn opnieuw vorderingen gemaakt met de afbouw van de zakelijke kredietportefeuille en de uitbesteding van de hypotheekadministratie en het betalingsverkeer.

Lees meer over:
Tip de redactie