Wall Street opent in het rood door onrust rond Trump

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag in het rood geopend door de groeiende politieke ophef over de Amerikaanse president Donald Trump. 

Door de toenemende druk is het maar de vraag of hij het beloofde beleid kan doorvoeren dat Amerikaanse beurshandelaren graag zien. Beleggers vluchten al naar veiliger investeringen, zoals goud en de Japanse yen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex zakte in de openingsminuten 0,9 procent op 20.803 punten. De brede S&P 500 leverde 0,8 procent in op 2383 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent op 6113 punten.

Trump heeft rond zijn aantreden beloofd veel geld te investeren in infrastructuur. Ook zei hij een grote belastingverlaging door te willen voeren. The New York Times berichtte dat Trump de inmiddels door hem ontslagen FBI-directeur Comey heeft gevraagd het onderzoek naar de banden van veiligheidsadviseur Michael Flynn met Rusland stil te leggen.

De kwestie-Trump zet onder meer druk op financiële aandelen, die eerder door de Trump-beloften juist flink stegen. Goldman Sachs opende 2,2 procent lager, JPMorgan Chase daalde 1,9 procent en creditcardmaatschappij American Express verloor 1,7 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie