Twee nieuwe topdirecteuren voor ABN Amro

Financieel directeur Clifford Abrahams van Delta Lloyd wordt de nieuwe financiële topman van ABN Amro. Hij volgt met ingang van september Alexander Rahusen op die de post op interimbasis waarnam. 

Verder heeft de bank een nieuwe risicodirecteur gevonden in Tanja Cuppen die later dit jaar overkomt van de Amerikaanse tak van Rabobank.

Beide voordrachten door de raad van commissarissen van ABN Amro zijn nog afhankelijk van onder meer de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB), zo werd maandag bekendgemaakt.

Bij het financiële concern was begin dit jaar al sprake van een grote wijziging aan de top toen financieel directeur Kees van Dijkhuizen Gerrit Zalm opvolgde als hoogste baas. Rahusen, hoofd controlling, werd toen tijdelijk gepromoveerd tot financieel directeur terwijl werd gezocht naar een definitieve invulling van de positie.

Ervaring

De Brit Abrahams werkte voor hij in dienst kwam bij Delta Lloyd onder meer voor verzekeraar en vermogensbeheerder Aviva en zakenbank Morgan Stanley. ABN Amro roemt in een verklaring zijn "sterke staat van dienst" en "uitgebreide ervaring" via eerdere topposities in de financiële sector.

Tot zijn overgang naar ABN Amro zal hij bij Delta Lloyd nog meewerken aan het afronden van de fusie met branchegenoot NN Group.

Cuppen, die al sinds 1994 in dienst is van Rabobank, treedt per 1 oktober toe tot de directie van ABN Amro en zal na een korte overdrachtsperiode op 1 november Wietze Reehoorn opvolgen, die al sinds 2010 in de raad van bestuur van de bank zit.

Reehorn heeft er al bijna drie decennia bij de bank opzitten en zijn aanstaande vertrek was al gepland. Hij zal zijn verdere taken en activiteiten eind dit jaar helemaal overdragen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie