Boskalis schrapt ongeveer 230 arbeidsplaatsen op zijn hoofdkantoor in Papendrecht. 

Dat maakt de baggeraar en offshoredienstverlener maandag bekend. De ingreep moet 30 à 35 miljoen euro aan kostenbesparingen opleveren.

De reorganisatie is volgens Boskalis nodig in verband met de verslechterde marktcondities. Door de aanhoudende malaise in de olie- en gasmarkt staan de resultaten van het bedrijf al geruime tijd onder druk.

Vorig jaar werd al een inkrimping van de vloot aangekondigd waardoor wereldwijd 650 banen komen te vervallen. Het sociaal plan dat destijds is vastgesteld, zal volgens een woordvoerder ook bij de reorganisatie op het hoofdkantoor van toepassing zijn. 

Natuurlijk verloop

De reorganisatie zal de komende anderhalf jaar worden uitgevoerd. Het terugbrengen van het aantal arbeidsplaatsen zal zoveel mogelijk plaatsvinden via natuurlijk verloop en herplaatsing. Boskalis sluit gedwongen ontslagen echter niet uit. 

Welke afdelingen precies getroffen worden, kon de zegsman nog niet aangeven. Over het voorgenomen besluit is een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad. Pas nadat die een positief advies heeft gegeven, worden meer details naar buiten gebracht.

Boskalis heeft, inclusief al zijn deelnemingen, wereldwijd zo'n 11.700 mensen in dienst. Daarvan werken er 3.500 in Nederland.