Rentree VolkerWessels op Amsterdamse beurs positief ontvangen

Bouwbedrijf VolkerWessels is vrijdag bij zijn terugkeer op de beurs in Amsterdam positief ontvangen. De aandelen werden in de eerste handelsminuten op het Damrak gelijk 1 procent meer waard. 

Met een uitgifteprijs van 23 euro per aandeel komt de opbrengst voor de familie Wessels, die een minderheidsbelang naar de beurs brengt, op minstens 575 miljoen euro.

Aan het bouwbedrijf als geheel is een prijskaartje komen te hangen van ruim 1,8 miljard euro.

Reggeborgh, het investeringsfonds van de familie Wessels, verkoopt minstens 25 miljoen aandelen. Die zijn goed voor een belang van 31,25 procent.

Met de banken die de beursgang begeleiden, is afgesproken dat bij grote belangstelling extra aandelen aangeboden kunnen worden. Als die optie volledig wordt benut, komt de opbrengst op 661 miljoen euro.

VolkerWessels behoort met een jaaromzet van 5,5 miljard euro en zo'n 16.000 mensen op de loonlijst tot de grootste bouwers van Nederland.

Het bedrijf had al eerder een beursnotering in Amsterdam. Die werd echter in 2003 beëindigd toen Reggeborgh het bedrijf voor ruim 700 miljoen euro overnam. De familie Wessels heeft evenwel besloten het familiekapitaal meer te spreiden, vandaar de gedeeltelijke verkoop.

Bij VolkerWessels werken 16.000 werknemers.

Lees meer over:
Tip de redactie