BAM en Aegon verliezers van de dag op Damrak

Aegon en BAM waren donderdag de grote verliezers op een in de min gesloten beurs in Amsterdam. 

Beleggers op Beursplein 5 waren absoluut niet te spreken over de kwartaalresultaten van de verzekeraar en de bouwer. Ook elders in Europa eindigden de graadmeters overwegend in het rood.

De AEX-index eindigde 0,3 procent lager op 534,24 punten. De MidKap daalde 0,9 procent tot 796,89 punten. Londen stond vlak, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,4 procent omlaag.

Aegon

Aegon was met een koersverlies van 6,6 procent verreweg de sterkste daler in de AEX. Analisten wezen vooral op de onduidelijkheid over de Nederlandse kapitaalpositie van Aegon en die zorgen drukten de koers. De verzekeraar boekte afgelopen kwartaal wel meer winst dan een jaar eerder.

Altice behoorde ook tot de dalers in de hoofdindex aan het Damrak, met een min van 1,6 procent. Het telecomconcern heeft de uitzendrechten in Frankrijk verworven van voetbalwedstrijden in de UEFA Champions League en Europa League.

BAM

In de MidKap speelde BAM 8,5 procent kwijt. De opbrengsten en de winst van het bouwbedrijf daalden in het eerste kwartaal. Dit kwam vooral door de waardedaling van het Britse pond en door lagere opbrengsten bij de Duitse tak, die een jaar eerder juist een sterke bijdrage leverde. Branchegenoot Heijmans ging in navolging van BAM 4,8 procent omlaag.

Raambekleder Hunter Douglas kondigde een Britse overname aan en was bij de kleinere fondsen een uitschieter met een plus van 3,8 procent. Veevoerproducent ForFarmers en sportschooluitbater Basic-Fit openden ook de boeken. ForFarmers won 0,6 procent, Basic-Fit zakte 0,4 procent.

RTL Group

Elders in Europa viel vooral het verlies van RTL Group op. Het moederbedrijf van de Nederlandse RTL-zenders zakte in Frankfurt dik 6 procent, vanwege tegenvallende resultaten. Daarbij liet vooral het gemis van het populaire tv-programma American Idol in de Verenigde Staten zich voelen. Het Duitse televisiebedrijf ProSiebenSat.1 speelde 6 procent kwijt nadat het de eigen groeiverwachtingen voor de Duitse advertentiemarkt had verlaagd.

Een vat Amerikaanse olie werd 1,6 procent duurder op 48,09 dollar. De prijs van Brent steeg 1,6 procent naar 51,02 dollar per vat. De euro was 1,0867 dollar waard, tegen 1,0868 dollar bij het Europese slot woensdag.

Lees meer over:
AEX

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie