Winst frisdrankbottelaar Refresco stabiel in eerste kwartaal

De Nederlandse sap- en frisdrankbottelaar Refresco heeft afgelopen kwartaal zijn winst zien stabiliseren op 6 miljoen euro. 

De onderneming achter onder meer Wicky-limonade zag enerzijds de volumes sterk groeien maar kampte anderzijds met hogere kosten in verband met enkele overnames. Ook werden de resultaten beïnvloed door de waardedaling van het Britse pond.

De kwartaalomzet steeg van 448 miljoen naar 524 miljoen euro. In de eerste maanden van het jaar werd bijna 1,7 miljard liter aan dranken verkocht.

Dat betekende een stijging van meer dan 26 procent ten opzichte van een jaar eerder, geholpen door overnames. Op eigen kracht kwam de volumegroei uit op 2,3 procent.

Topman Hans Roelofs spreekt van ''solide" resultaten. Hij benadrukt dat Refresco wat betreft groei beter presteerde dan de markt. Verder betaalden investeringen in het Verenigd Koninkrijk zich volgens hem uit.

In heel Europa wist Refresco het volume op jaarbasis met ruim 8 procent te verhogen. Naast de prestaties in het Verenigd Koninkrijk droeg ook de overname van DIS in de Benelux bij aan die verbetering.

Roelofs stelt verder dat er ''ruime mogelijkheden" liggen voor overnames in Europa en de Verenigde Staten. Zelf sloeg Refresco onlangs een overnamevoorstel van 1,4 miljard euro van de Franse investeerder PAI Partners af.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie