Hedgefonds Elliott Management, de belager van AkzoNobel, heeft in een tijdsbestek van 24 uur een bedrag van 5 miljard dollar opgehaald bij investeerders.

Het fonds voorziet een "enorme potentiële investeringsmogelijkheid" die ontstaat als financiële markten worden ontwricht en het vertrouwen van investeerders daalt. 

Waar miljardair Paul Singer, directeur van Elliott, precies op doelt, is onduidelijk. Hij verwijst wel naar het geld dat centrale banken de laatste acht jaar in financiële markten hebben gepompt. Volgens de investeerder, die bekendstaat om zijn pessimistische verwachtingen, heeft dat voor enorme spanning gezorgd.

Een brief over de investering werd ingezien door persbureau Reuters. Elliott had al een vermogen van 32,8 miljard dollar in beheer.

Gesprek 

Elliott is de activistische aandeelhouder die AkzoNobel probeert te bewegen toch in gesprek te gaan met branchegenoot PPG Industries. Het hedgefonds heeft de laatste weken actie gevoerd tegen president-commissaris Antony Burgmans van AkzoNobel.

Verschillende aandeelhouders hadden zich geschaard achter de oproep van Elliott voor een speciale aandeelhoudersvergadering, maar de raad van commissarissen van AkzoNobel heeft dit nog af weten te houden.