Het bod van Pon Holding op fietsfabrikant Accell is "ruim onvoldoende". Het laatste concern moet ook kijken naar andere opties dan een overname door Pon. 

Dit vindt een groep aandeelhouders van Accell, zo meldt Het Financieele Dagblad vrijdag op basis van een rondgang.

Pon Holding, eigenaar van onder andere Gazelle, bood twee weken geleden 32,72 euro per aandeel voor het beursgenoteerde Accell. Een samengaan moet de grootste fietsfabrikant ter wereld opleveren.

Maar de aandeelhouders vinden niet dat een overname door Pon de enige optie moet zijn voor Accell. Zo kan de onderneming ook overwegen om bijvoorbeeld zelf Pon Bike over te nemen.

Zelfstandig 

Een investeerder van investeringsmaatschappij Teslin Capital, die een belang van 14 procent heeft, verklaart dat Accell ook andere opties moet hebben, hoewel hij een voorkeur heeft voor een scenario waarin het concern zelfstandig blijft.

Pon Holding is vooral bekend als auto-importeur en autoverkoper, maar heeft ook belangen in de scheepvaart en energiesector. Naast Gazelle is de investeerder tevens eigenaar van fietsmerken Union en Cervélo. Accell is onder andere bekend van fietsmerken Batavus en Sparta.