De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag nagenoeg vlak aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers reageerden op een grote stroom aan bedrijfsresultaten.

Verder wordt gewacht op de presentatie van de belastingplannen van president Donald Trump. Hij kondigde eind vorige week aan daarover woensdag tekst en uitleg te geven.

De Dow-Jonesindex opende met een winst van 0,1 procent op 21.014 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 2.389 punten en ook technologiegraadmeter Nasdaq kwam nauwelijks in beweging en stond op 6.028 punten.

Onder de bedrijven die inzage gaven in de resultaten waren onder meer Boeing, Procter & Gamble, Pepsico, United Technologies, AT&T, Burger King-moeder Restaurant Brands en Twitter. Laatstgenoemde was in de vroege handel een opvallende stijger met een winst van ruim 8 procent. 

Twitter meldde een sterker dan verwachte aanwas van zijn maandelijks actieve gebruikers. Door dalende advertentie-inkomsten zakte de omzet ten opzichte van een jaar eerder, maar die krimp was minder sterk dan door analisten werd gevreesd.