Fiat Chrysler heeft afgelopen kwartaal grofweg evenveel auto's verkocht als een jaar eerder. De Italiaans-Amerikaanse autofabrikant, die kantoor houdt in Amsterdam, wist daarbij zowel de omzet als de winst te vergroten.

De 1,1 miljoen wagens die Fiat Chrysler in de periode van januari tot en met maart verkocht, waren goed voor een omzet van 27,7 miljard euro. Dat is 4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De nettowinst viel met 641 miljoen euro ruim een derde hoger uit dan in het eerste kwartaal van 2016, blijkt uit de woensdag gepubliceerde cijfers.

De opbrengsten in Noord-Amerika, veruit de belangrijkste regio voor Fiat Chrysler, bleven nagenoeg stabiel. In de regio waar Europa toe behoort, werd een groei behaald van bijna 12 procent. Alleen in Latijns-Amerika gingen de zaken nog beter met een omzettoename van 27,5 procent, mede dankzij gunstige wisselkoerseffecten.

In vrijwel alle regio's wist Fiat Chrysler bovendien de winstgevendheid te verbeteren. Alleen in Latijns-Amerika werd een operationeel verlies geleden, veroorzaakt door eenmalige reorganisatiekosten.

De eigenaar van merken als Fiat, Chrysler, Jeep, Dodge, Alfa Romeo en Maserati gaat ook voor heel 2017 nog altijd uit van een toename van de omzet en winst.