De beurzen in het Verre Oosten zijn woensdag wederom hoger gesloten. Beleggers zijn er al een paar dagen positief gestemd, geholpen door de volgens de financiële markten goed verlopen eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. 

Ook gunstige wisselkoersontwikkelingen en berichten dat de Amerikaanse regering vorderingen maakt met voorgenomen belastinghervormingen stuwden het sentiment.

In Tokio eindigde de Nikkei-index de sessie met een winst van 1,1 procent op 19.289,43 punten. Vooral belangrijke exportbedrijven waren in trek door een waardedaling van de Japanse yen.

Zo kreeg Mitsubishi Motors er dik 4 procent bij en ging Sharp bijna 3 procent omhoog. Een zwakkere yen maakt het goedkoper om Japanse auto's en elektronica naar de rest van de wereld te verschepen.

De Kospi in Seoul won 0,6 procent. Autobouwer Hyundai steeg er ruim 4 procent na bekendmaking van kwartaalcijfers. De beurs in Sydney ging verder 0,6 procent vooruit en ook in China zaten de graadmeters in de lift. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,5 procent hoger.